Indyk pachnący ziołami z boczniakami i pieczonym pomidorem

Składki

- 200 g boczniaków
- 500 g filetu z indyka
- 100 ml oliwy z oliwek
- 200 g cukini
- 2 pomidory
- 2 ząbki czosnku
- pół pęczka natki pietruszki
- bazylia, tymianek, sól, pieprz czarny – do smaku.

Przytowanie

Indyka pokroić w kostkę, boczniaki na pół (małe zostawić w całości), cukinię w grubą kostkę. Pomidory przekroić na pół, posypać ziołami, pieprzem, skropić oliwą, dodać posiekaną pietruszkę i piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st. Celsjusza. Indyka podsmażyć na oliwie przez 5 minut, następnie dodać cukinię i boczniaki, smażyć kolejne 5 minut, przyprawić solą, pieprzem, ziołami i czosnkiem, dodać posiekaną natkę pietruszki. Gotowe danie ułożyć na talerzu, obok dodać pieczonego pomidora.

Indyk pachnący ziołami z boczniakami i pieczonym pomidorem