Halibut faszerowany boczniakami w sosie szpinakowym

Składki

- 100 g boczniaków
- halibut (ok. 200 g)
- 50 g masła
- 50 g cebuli
- żółtko
- łyżka bułki tartej
- sól, pieprz ziołowy – do smaku. Sos: 100 g szpinaku
- 50 g cebuli
- 50 g masła
- 100 ml śmietany 30 proc.
- ząbek czosnku
- sól – do smaku.

Przytowanie

Boczniaki opłukać, pokroić i przesmażyć na maśle i cebuli, ostudzić, dodać żółtko, bułkę tartą, zmiksować, doprawić do smaku solą i pieprzem ziołowym. Halibuta przekroić na pół, do środka nałożyć przygotowany farsz. Piec ok. 15 minut w temp. 180 st. C. Podawać z sosem szpinakowym. Sos: szpinak i cebulę przesmażyć na maśle, podlać śmietaną, wszystko doprawić do smaku solą i posiekanym ząbkiem czosnku, zmiksować, zagotować. Palce lizać!

Halibut faszerowany boczniakami w sosie szpinakowym