Roladki z soli w aromatycznej potrawce z grzybów

Składki

- 100 g pieczarek
- 100 g boczniaków
- 100 g shitake
- 4 filety z soli
- 0,5l śmietany 30 proc.
- pół pęczka koperku
- por
- oliwa z oliwek – do smażenia
- sól, pieprz – do smaku.

Przytowanie

Z pora oderwać zielone liście i sparzyć wrzątkiem żeby zmiękł, przełożyć do zimnej wody. Rybę pokroić wzdłuż na pół, poukładać na liściach pora, przyprawić solą i pieprzem. Zawinąć roladki, spiąć wykałaczką. Rybę gotować na parze około 10 minut. Grzyby pokroić w dużą kostkę, przesmażyć, dodać śmietanę i odparować, doprawić do smaku, dodać posiekany koperek. Z ryby usunąć wykałaczki, na talerz wyłożyć grzyby i ułożyć gotowe roladki.

Roladki z soli w aromatycznej potrawce z grzybów