Boczniaki, pieczarki i shitake z rokpolem zapiekane w cieście francuskim

Składki

- 50 g boczniaków
- 50 g shitake
- 50 g pieczarek
- 50 g masła
- 50 g sera rokpol
- łyżka śmietany 30 proc.
- sól, pieprz ziołowy – do smaku
- opakowanie ciasta francuskiego.

Przytowanie

Grzyby należy dokładnie opłukać, następnie pokroić i przesmażyć na maśle. Dodać ser rokpol, podlać łyżką śmietany i doprawić do smaku – solą i pieprzem ziołowym. Wszystko poddusić, a następnie przestudzić. Na ciasto francuskie nałożyć farsz i zwinąć dokładnie w rulon. Piec ok. 15 min. w temperaturze 180 st. Celsjusza. Tak przygotowane danie można podawać z dipami.

Boczniaki, pieczarki i shitake z rokpolem zapiekane w cieście francuskim