Łosoś z kapustą kiszoną i pieczarkami, zapieczony w cieście francuskim

Składki

- 500 g pieczarek
- 4 kawałki łososia (po ok. 150 g każdy)
- 400 g kapusty kiszonej
- 2 małe cebule
- ciasto francuskie
- żółtko
- ząbek czosnku
- sól, pieprz – do smaku
- łyżka oleju
- cytryna.

Przytowanie

Kawałki łososia przyprawić solą, pieprzem, skropić sokiem z cytryny, odstawić do lodówki na 15 minut. W tym czasie kapustę kiszoną pokroić i ugotować. Cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć, dodać pokrojone pieczarki, doprawić do smaku. Na każdym kawałku łososia ułożyć kapustę kiszoną, na niej pieczarki, zawinąć wszystko w kawałki ciasta francuskiego, posmarować żółtkiem i piec 20 min. w temp. ok. 180 st. C.

Łosoś z kapustą kiszoną i pieczarkami, zapieczony w cieście francuskim