Sałatka z grillowanym kurczakiem i boczniakiem
Składki
- 400 g boczniaków
- 200 g cebuli czerwonej
- 200 g cebuli białej
- 4 ząbki czosnku
- 100 g pomidorów koktajlowych
- 600 g piersi z kurczaka
- 100 g rukoli
- oliwa bazyliowa
- sól, pieprz do smaku
- oliwa z oliwek do smażenia.
Przytowanie
Cebulę pokroić w piórka, czosnek - w plasterki, skroić boczniaki. Pomidory przekroić na pół. Cebulę podsmażyć na oliwie, dodać czosnek, gdy cebula zmięknie, dodać boczniaki. Wszystko przesmażyć. Patelnię zdjąć z ognia, dodać pomidory, całość doprawić solą i pieprzem. Filet usmażyć, doprawić, pokroić na trzy części. Sałatkę wymieszać z rukolą i ułożyć na talerzu z kurczakiem. Danie skropić oliwą bazyliową.