Sałatka ze świeżych pieczarek z liśćmi szpinaku i akcentem sosu malinowego

Składki

- 200 g pieczarek
- 250 g świeżego szpinaku
- 100 g suszonych pomidorów w oleju
- 50 g płatków migdałów
- melon
- 200 g malin
- 50 g cukru
- ocet winny czerwony - do smaku.

Przytowanie

Maliny zagotować z cukrem, doprawić odrobiną octu czerwonego i zmiksować, następnie wystudzić. Liście szpinaku opłukać i wysuszyć, pieczarki obrać, umyć, pokroić w plastry. Melona obrać i pokroić na długie kawałki. Na talerzu lub misce wylać łyżkę sosu, rozsmarować. Ułożyć liście szpinaku, dodać suszone pomidory, ułożyć pieczarki. Posypać płatkami migdałów, obok ułożyć melona. Można też całość skropić dodatkowo sosem malinowym.

Sałatka ze świeżych pieczarek z liśćmi szpinaku i akcentem sosu malinowego