Potrawka z boczniaków i pieczarek z dodatkiem mleka kokosowego

Składki

- 500 g boczniaków
- 500 g pieczarek
- 250 g cebuli czerwonej
- 300 g cukinii
- 2 średnie papryki czerwone
- 250 g pomidorków koktajlowych
- 300 ml mleka kokosowego
- 100 ml oleju
- natka pietruszki
- przyprawy: sól, pieprz, 4 ząbki czosnku.

Przytowanie

Przygotowania: Pieczarki, boczniaki oraz wszystkie warzywa prócz pomidorków koktajlowych pokroić na grube kawałki, następnie podsmażyć na oleju. Pomidorki koktajlowe pokroić na połówki i dodać do podsmażonych warzyw. Zalać wszystko mlekiem kokosowym i odparować. Dodać do smaku sól, pieprz i czosnek. Na koniec posypać posiekaną natką pietruszki.

Potrawka z boczniaków i pieczarek z dodatkiem mleka kokosowego