Burger wołowy z rucolą i grillowanymi pieczarkami

Składki

- 4 duże pieczarki
- 4 bułki maślane do hamburgerów
- 200 g pręgi wołowej
- 200 g karku wołowego
- 100 g rucoli
- 200 g pomidorów
- 2 cebule czerwone
- po 100 g ketchupu, musztardy, majonezu
- sos worcester
- olej do smażenia
- sól.

Przytowanie

Mięso zmielić dwukrotnie, doprawić odrobiną sosu worcester, uformować cztery okrągłe burgery. Ketchup, musztardę i majonez połączyć i wymieszać. Cebulę i pomidora pokroić w plastry. Pieczarki umyć, pokroić w grube plastry. Gotowe burgery usmażyć na oleju, odstawić na bok. Pieczarki przesmażyć na grillowanej patelni. Bułki przekroić na pół, zagrzać w piekarniku, posmarować sosem z ketchupu, musztardy i majonezu. Na dolną część bułki ułożyć burgera, dodać rucolę, pokrojone pomidory i cebulę oraz grillowane pieczarki, przykryć górną częścią bułki.

Burger wołowy z rucolą i grillowanymi pieczarkami