Roladka z sandacza nadziewana pieczarkami podana z grillowanymi warzywami z sosem koperkowym

Składki

- 250 g pieczarek
- 800 g filetu z sandacza
- 100 g cebuli
- 1 średnia marchew
- 450 g brokułów
- 450 g kalafiora
- 450 g młodej marchwi
- 0,5 l śmietany kremówki 36 proc.
- pęczek koperku
- 1 cytryna
- 100 ml oleju
- przyprawy: sól, pieprz, tymianek.

Przytowanie

Pieczarki z cebulą przesmażyć. Podzielić marchewkę na 4 części (po 1 części na każdą rybę), następnie ją sparzyć. Rozłożyć filety, a następnie nafaszerować je cebulą, pieczarkami i marchewką, później zawinąć sandacza. Zawiniętego sandacza owinąć folią aluminiową i gotować na parze około 30 minut. Młodą marchewkę, kalafior i brokuły grillować z dodatkiem tymianku. Ułożyć ugotowane sandacze na grillowanych warzywach i polać sosem koperkowym. Sos koperkowy: Zredukować śmietanę, pod koniec dodać pokrojonego koperku, doprawić do smaku solą i pieprzem, z odrobiną soku z cytryny.

Roladka z sandacza nadziewana pieczarkami podana z grillowanymi warzywami z sosem koperkowym