Malinowe pomidory nadziewane boczniakami, na mieszance sałat, z grissini i włoską szynką

Składki

- 200 g boczniaków
- 8 pomidorów
- 200 g mozzarelli białej
- 200 g mixu sałat (sałaty mieszane typu: roszponka, radichio, lodowa, rzymska)
- 8 szt. paluszków grissini
- 100 g szynki parmeńskiej
- pietruszka zielona
- olej
- sól, pieprz.

Przytowanie

Pomidory wydrążyć. Boczniaki pokroić na mniejsze kawałki, przesmażyć i doprawić do smaku. Dodać posiekaną zieloną pietruszki i nadziać pomidory. Na wierzch położyć kawałek mozzarelli i piec w piekarniku nagrzanym do 200 st. przez 15 minut. Gotowe pomidory przełożyć na talerz i ułożyć na mieszance sałat. Podawać z grissini i szynką parmeńską.

Malinowe pomidory nadziewane boczniakami, na mieszance sałat, z grissini i włoską szynką