Tortilla z warzywami i grzybami shitake, z zieloną salsą

Składki

- 200 g grzybów shitake
- 4 szt. tortilli pszennej
- 2 cebule
- 1 marchew
- 1 papryka czerwona
- pół główki sałaty lodowej
- 100 g zielonych oliwek
- pęczek kolendry
- 50 g papryczki jalapeno
- 100 ml oliwy z oliwek
- 1 limonka
- olej
- chili.

Przytowanie

Cebulę i marchew obrać, pokroić w paski. Paprykę i grzyby pokroić w paski. Całość przesmażyć na oleju, doprawić do smaku solą i chili. Zmiksować oliwki, kolendrę i papryczkę jalapeno z oliwą z oliwek, dodać sok z limonki. Tortille odgrzać na suchej patelni, nałożyć przesmażone warzywa i grzyby, zawinąć i podawać z przygotowaną salsą.

Tortilla z warzywami i grzybami shitake, z zieloną salsą