Sałatka z grillowanymi pieczarkami, rucolą i serem halloumi

Składki

- pieczarki – 200 g
- ser halloumi – 200 g
- rucola – 100 g
- suszone pomidory w oleju – 100 g
- kapary – 50 g
- czosnek – 2 ząbki
- oliwa z oliwek – 50 ml
- miód – 100 ml
- ocet winny – 50 ml
- olej do smażenia
- sól, pieprz – do smaku.

Przytowanie

Umytą rucolę mieszamy z kaparami i pokrojonymi suszonymi pomidorami, wykładamy na talerz. Pieczarki kroimy w kawałki, przesmażamy na patelni grillowej z odrobiną oleju. Pod koniec smażenia przyprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy i odsączamy. Plastry sera grillujemy z dwóch stron. Oliwę, miód, ocet i starty czosnek mieszamy, tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę. Na wierzch wykładamy grillowany ser, dekorujemy pieczarkami.

Sałatka z grillowanymi pieczarkami, rucolą i serem halloumi