Ciabatta z grzybami i jajkiem w koszulce
Składki
- boczniaki – 80 g
- pieczarki – 80 g
- ciabatta – 1 szt.
- cebula – 50 g
- czosnek – 1 ząbek
- rucola – 20 g
- jaja – 2 szt.
- ocet spirytusowy – 2 łyżki
- tymianek – gałązka
- sól, pieprz – do smaku.
Przytowanie
Ciabattę przekroić na dwie części, skropić oliwą i obsmażyć na patelni grillowej. Chrupiące pieczywo natrzeć czosnkiem. Boczniaki, pieczarki i cebulę przesmażyć na oliwie, przyprawić solą, pieprzem do smaku. Jajko w koszulce: zagotować 0,5 litra wody z octem i wrzucać pojedynczo rozbite jajka, gotować 2 minuty. Na każdą połówkę ciabatty nałożyć rucolę, grzyby i jajko, skropić oliwą i posypać tymiankiem.