Ziemniaki pieczone z fetą i pieczarkami

Składki

- ziemniaki
- pieczarki
- ser feta
- czosnek
- olej aromatyzowany chili
- sól.

Przytowanie

Ziemniaki umyć i pokroić w ósemki. Wrzucić do naczynia żaroodpornego, posolić i polać olejem z chili. Wymieszać. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C. Po ok. 30-40 minutach dodać pokrojone w ćwiartki pieczarki, wymieszane z 1-2 ząbkami zmiażdżonego czosnku. Po kolejnych 20 minutach dorzucić fetę pokrojoną w kostkę. Wymieszać. Piec jeszcze chwilkę – żeby feta nieco się podpiekła. Zapieczone warzywa można podawać z sosem zrobionym z majonezu, papryczki jalapeno, czosnku , skórki i soku z cytryny.

Ziemniaki pieczone z fetą i pieczarkami