Filety z piersi kurczaka z musem pieczarkowym, zapieczone w cieście francuskim

Składki

- 25 dag pieczarek
- 1 podwójny filet z kurczaka
- cebula
- jajko
- łyżka oliwy
- łyżka masła
- sól, pieprz ziołowy (do smaku).

Przytowanie

Piersi kurczaka oczyścić, zrobić w każdej nacięcie tak, by powstał otwór na mus. Na patelni rozgrzać masło z oliwą, zrumienić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać pokrojone pieczarki, podsmażyć. Wszystko zdjąć z patelni, ostudzić, zmiksować, dodać surowe żółtko, przyprawić do smaku solą i pieprzem ziołowym. Przygotowanym musem nadziać filety, piec ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Po tym czasie wyjąć je z pieca, poczekać by trochę ostygły, zawinąć w plastry ciasta francuskiego i piec kolejne 10 minut. Podawać z mieszanką zielonych warzyw.

Filety z piersi kurczaka z musem pieczarkowym, zapieczone w cieście francuskim