Kotleciki cielęce sous-vide podane z pieczonymi boczniakami cebulą i czosnkiem

Składki

- boczniaki - 200 g
- comber cielęcy z kością - 300 g
- cukinia - 150 g
- czosnek - 3 ząbki
- rozmaryn świeży
- tymianek świeży
- masło - 2 łyżki
- sól, pieprz – szczypta
- pomidory koktajlowe - 100 g
- bagietka.

Przytowanie

Kotleciki cielęce przyprawiamy świeżymi ziołami, dodajemy łyżkę masła. Pakujemy próżniowo w worku i gotujemy metodą sous-vide - w kąpieli wodnej w cyrkulatorze przez 1,5 godziny w temperaturze 62 st. C. Boczniaki myjemy i układamy na blaszce do pieczenia posmarowanej olejem. Posypujemy czosnkiem i pokrojonymi świeżymi ziołami, pieczemy przez 25 min. Cukinie kroimy w plastry i smażymy na patelni z pomidorami koktajlowymi. Ugotowane kotleciki cielęce obsmażamy na rozgrzanej patelni. Podajemy na postumencie z warzyw z gorącą bagietką.

Kotleciki cielęce sous-vide podane z pieczonymi boczniakami cebulą i czosnkiem