Boczniaki smażone w parmezanie z grillowanymi warzywami

Składki

- 500 g boczniaków
- 4 jaja
- 200 g parmezanu tartego
- 200 ml oliwy z oliwek
- 1 bakłażan
- 1 cukinia
- 2 papryki czerwone
- 3 ząbki czosnku
- pęczek zielonej pietruszki
- sól, pieprz biały - do smaku
- tymianek - świeży lub suszony.

Przytowanie

Większe boczniaki przekroić na pół, panierować w roztrzepanym jajku i następnie w tartym parmezanie. Cukinię i bakłażana pokroić w grube plastry, paprykę pokroić w większe kawałki. Warzywa posolić i upiec na grillu lub patelni grillowej z odrobiną oliwy. Czosnek posiekać i wymieszać z oliwą i tymiankiem. Boczniaki smażyć na złoty kolor. Na talerzu ułożyć warzywa, polać oliwą z czosnkiem i tymiankiem, na górze ułożyć grzyby.

Boczniaki smażone w parmezanie z grillowanymi warzywami