Kotleciki jagnięce w panierce z grzybów shitake z pikantnymi pieczarkami i dipem miętowo-limonkowym

Składki

- 100 g pieczarek
- 100 g grzybów shitake
- 150 g kotlecików jagnięcych z kostką
- żółtko
- 50 g bułki tartej
- sól, pieprz ziołowy (do smaku)
- papryczka chili
- łyżka oliwy z oliwek. Dip: 100 g jogurtu greckiego
- 4 listki mięty
- 1/4 limonki.

Przytowanie

Kotleciki pokroić wzdłuż kostki na kawałki, ok. 4 sztuki. Grzyby zmiksować z żółtkiem i bułką tartą, przyprawić do smaku. Na kotleciki nałożyć masę z grzybów i piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C, przez ok.10-12 min. Pieczarki pokroić na cztery części, wrzucić na rozgrzaną patelnię, dodać pokrojoną papryczkę chili (wcześniej usunąć pestki), chwilę podsmażyć, przełożyć na talerz i oprószyć szczyptą soli. Gotową jagnięcinę ułożyć na pieczarkach, serwować z dipem miętowo-limonkowym. Dip: Pokroić miętę, wycisnąć sok z limonki, wszystko wymieszać z jogurtem.

Kotleciki jagnięce w panierce z grzybów shitake z pikantnymi pieczarkami i dipem miętowo-limonkowym