Tortellini z pieczarkami w sosie śmietanowym z bazylią

Składki

- 20 dag pieczarek
- 1 opakowanie tortellini
- 50 ml śmietany kremowej
- pół cebuli
- łyżeczka masła
- łyżeczka oliwy
- łyżeczka pokrojonego selera naciowego
- sól, pieprz, świeża bazylia (do smaku)
- pomidorki cherry - do dekoracji.

Przytowanie

Tortellini ugotować w osolonej wodzie. Pieczarki pokroić wzdłuż, na plastry. Na patelni rozgrzać tłuszcz, zrumienić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać pieczarki – mieszać delikatnie, by nie zniszczyć ich struktury. Do pieczarek dodać śmietanę, a kiedy się zredukuje, dodać tortellini i bazylię. Na talerzu, danie można udekorować pomidorkami cherry.

Tortellini z pieczarkami w sosie śmietanowym z bazylią