Turbot podany ze smażonymi shiitake, czosnkiem, w asyście kuskusu z groszkiem cukrowym

Składki

- grzyby shitake - 150 g
- filet z turbota - 300 g
- czosnek - 2 drobno siekane ząbki
- sól, pieprz
- oliwa - 100 ml
- kuskus - 100 g
- groszek zielony cukrowy - 100 g
- bulion drobiowy - 150 ml
- koperek – pęczek.

Przytowanie

Turbota przyprawiamy solą, pieprzem i smażymy saute. Grzyby shitake dokładnie oczyszczamy, odkrawamy nóżki, a kapelusze kroimy i smażymy. Dodajemy czosnek i posypujemy koperkiem. Kuskus i zielony groszek zalewamy w misce wrzącym bulionem, przykrywamy na kilka minut. Na rybę układamy grzyby shitake, podajemy z kuskusem.

Turbot podany ze smażonymi shiitake, czosnkiem, w asyście kuskusu z groszkiem cukrowym